19. 8.

Kurzy pečení frgálů

Zpestřete si letní návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem, který se stal v minulém roce hitem léta! Naučte se péct pravé valašské frgály pod vedením zkušených pekařek Resortu Valachy.


Více informací zde.

25. 8.

Týden kultury na Valašsku 2017

Připravte se na sedm dní plných kulturních zážitků, které vám na konci letních prázdnin přinese druhý ročník Týdne kultury na Valašsku ve Velkých Karlovicích.


Přijďte si 25. - 31. srpna užít devět nezapomenutelných představení: divadelní komedie i dramata, stand-up comedy, one woman show a nebude chybět ani oblíbený Jaroslav Dušek se Čtyřmi dohodami a Pátou dohodou nebo představení pro děti.


Program Týdne kultury na Valašsku 2017

25. 8.

1+1=3 na Týdnu kultury na Valašsku

Příběh taxikáře, kterému se kvůli nedodržení jinak pečlivě vypracovaného harmonogramu rozjede velký kolotoč lží, do kterých se stále více a více zamotává.


Situační komedie o dvojím životu se dvěma manželkami, na konci které mu již nikdo nevěří, že říká poprvé pravdu...



Více informací na www.tydenkultury.cz




  

26. 8.

Kurzy pečení frgálů

Zpestřete si letní návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem, který se stal v minulém roce hitem léta! Naučte se péct pravé valašské frgály pod vedením zkušených pekařek Resortu Valachy.


Více informací zde.

26. 8.

Loučení s prázdninami v dětském parku Razulák

Zábava v dětském parku nekonční, i když prázdniny se s námi už loučí


26. 8.

Princové jsou na draka na Týdnu kultury na Valašsku

Pohádkový muzikál pro děti s písněmi Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře o tom, že dělání všechny smutky zahání. Přijďte si s dětmi vychutnat zábavné, originální a hlavně veselé sobotní chvíle s pohádkou.


Na toto představení mají děti do 4 let (včetně) vstup zdarma - tedy při vstupu do šapitó nemusí mít vstupenku


  • - sobota 26. srpna 2017, od 14:00 hodin
  • - cena představení: 150 Kč
  • - hraje: Divadlo pohádek


Více informací na www.tydenkultury.cz




   

26. 8.

Ondřej Sokol na Týdnu kultury na Valašsku

Stand-up comedy Celebrity Ondřeje Sokola s nečekaným pohledem do jeho soukromí i soukromí jeho kolegů z umělecké branže.


  • - sobota 26. srpna 2017, od 20:00 hodin
  • - cena představení: 290 Kč
  • - hraje: Studio DVA divadlo - Ondřej Sokol


Více informací na www.tydenkultury.cz




    

27. 8.

Slovácké divadlo na Týdnu kultury na Valašsku - poslední volné vstupenky

Mirek Dušín se svými přáteli v dlouhodobě nejúspěšnějším představení Slováckého divadla - Rychlé šípy (od roku 2008 již více jak 400 repríz). Foglarovský příběh na divadelních prknech pod beskydskými horami.


  • - neděle 27. srpna 2017, od 14:00 hodin - poslední volné vstupenky
  • - cena představení: 390 Kč
  • - hraje: Slovácké divadlo


Více informací na www.tydenkultury.cz




     

27. 8.

K. Roden a J. Krausová na Týdnu kultury na Valašsku - vyprodáno

Zoufale jedovatá tragikomedie Otevřené manželství o odvrácené straně lásky v podání Karla Rodena a Jany Krausové. Nechejte se v táhnout do střetu mužského a ženského principu i na bojiště vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se po hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem.


  • - neděle 27. srpna 2017, od 20:00 hodin - vyprodáno
  • - cena představení: 390 Kč
  • - hraje: Studio DVA divadlo - Karel Roden, Jana Krausová



Více informací a celý program na www.tydenkultury.cz


 

     

28. 8.

Jaroslav Dušek na Týdnu kultury na Valašsku - vyprodáno

Čtyři dohody: nezapomenutelné představení průvodce osobní svobodou a zamyšlením nad sebou samým v podání herce a improvizátora Jaroslava Duška a jeho přátel a volné pokračování o svobodě být sám sebou.


  • - pondělí 28. srpna 2017, od 19:00 hodin - vyprodáno
  • - cena představení: 450 Kč
  • - hraje: Jaroslav Dušek


Více informací na www.tydenkultury.cz


  

     

29. 8.

Kurzy pečení frgálů

Zpestřete si letní návštěvu Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem, který se stal v minulém roce hitem léta! Naučte se péct pravé valašské frgály pod vedením zkušených pekařek Resortu Valachy.


Více informací zde.

29. 8.

Jaroslav Dušek na Týdnu kultury na Valašsku - vyprodáno

Pátá dohoda: volné pokračování nezapomenutelného představení průvodce osobní svobodou a zamyšlením nad sebou samým v podání herce a improvizátora Jaroslava Duška a jeho přátel


  • - úterý 29. srpna 2017, od 19:00 hodin - vyprodáno
  • - cena představení: 450 Kč
  • - hraje: Jaroslav Dušek


Více informací na www.tydenkultury.cz


  

     

30. 8.

Caveman na Týdnu kultury na Valašsku

One man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou. Přijďte se rozesmát až k slzám s Janem Holíkem a poslechnout si o rozdílech mezi námi, o lásce i partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.


  • - středa 30. srpna 2017, od 19:00 hodin
  • - cena představení: 390 Kč
  • - hraje: Jan Holík


Více informací na www.tydenkultury.cz


  

     

31. 8.

Halina Pawlowská na Týdnu kultury na Valašsku

Rady a recepty do života Haliny Pawlowské, kterou si jistě pamatujete z talk-show České televize, Banánové rybičky.


Užijte si one woman show "Chuť do života" známé spisovatelky, scénáristky i moderátorky s konkrétními recepty na lahůdkami, které do každé zatemněné mysli vnesou jas.


  • - čtvrtek 31. srpna 2017, od 19:00 hodin
  • - cena představení: 290 Kč
  • - hraje: Jan Holík


Více informací na www.tydenkultury.cz


  

     

7. 10.

Karlovský gastrofestival

Svátek všech milovníků (nejen) valašské kuchyně a regionálních produktů: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická událost ve Velkých Karlovicích. Užijte si 3,5 km chutí a vůní na 13 gastro zastávkách v údolí Léskové, kde si můžete dopřávat ochutnávky a současně si užívat procházku krásnou přírodou, zažít atmosféru farmářského trhu, galavečeří s mistry kuchaři, soutěže o nejlepší frgál a klobásu a dalších doprovodných programů. Vstup na Karlovský gastrofestival je ZDARMA.
7. 10.

Toni Mörwald: Michelinská galavečeře

Vychutnejte si noblesní zážitkovou gastronomii v podání špičkového michelinského šéfkuchaře. Letošní Karlovský gastrofestival letos přivítá Toniho Mörwalda, který vede michelinskou restauraci Le Ciel ve Vídni a v minulosti získal prestižní „hvězdičku“ také v dalších rakouských podnicích.


Kdy: sobota 7. října 2016 od 19:30
Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
Cena: 4 490 Kč / osoba
Délka trvání: cca 4 hodiny
Dress code: doporučujeme smart casual
Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz
na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena


Degustační menu:

  • Amuse bouche - Telecí tataráček se sezamem, Sušená medová rajčátka, Konfitované houby shiitake se šunkou Pata Negra
  • Víno: Grüner Veltliner Sekt Brut . Edition Toni M.
  • Amuse guele - Branade z candáta se šafránem
  • Tuňák s nakládanou dýní & suave chilli
  • Víno: 2016 Frühroter Veltliner „Rosenberg“ . Mörwald
  • Dušené bílé špičaté zelí s praženým droždím & ořechovým máslem
  • Víno: 2015 Grüner Veltliner „Schlossberg“ . Fritsch
  • Mořský vlk s mušlemi svatého Jakuba, kedlubna & kaviár
  • Víno: 2013 Grüner Veltliner „Spiegel“ aus der Magnum . Ott
  • Srnčí hřbet s klevelou z bezinky & řepou
  • Víno: 2014 Cuvée Wagram Reserve aus der Magnum . Anton Bauer
  • Kávový krém s mučenkou & bazalkou
  • Víno: 2013 Riesling „S“ Spätlese . Leth
  • PETIT FOURS
8. 10.

Toni Mörwald: Michelinský oběd

Vychutnejte si noblesní zážitkovou gastronomii v podání špičkového michelinského šéfkuchaře. Letošní Karlovský gastrofestival letos přivítá Toniho Mörwalda, který vede michelinskou restauraci Le Ciel ve Vídni a v minulosti získal prestižní „hvězdičku“ také v dalších rakouských podnicích.


Kdy: neděle 8. října 2017 od 13:00
Kde: zážitková restaurace Vyhlídka, Spa hotel Lanterna
Cena: 1 990 Kč / osoba
Délka trvání: cca 4 hodiny
Dress code: doporučujeme smart casual
Rezervace: tel. 571 477 300, lanterna@valachy.cz
na tuto nabídku nelze uplatnit žádné akce a slevy, změna v menu vyhrazena


Degustační menu:

  • Amuse bouche - Zeleninová sodovka, Hovězí tataráček s řeřichou, Sashimi ze sivena
  • Víno: Grüner Veltliner Sekt Brut . Edition Toni M.
  • Žlutoploutvá makrela se Zeleným Veltlínským, kaviár & černý chléb pumpernickel
  • Flambované divoké garnáty se šalotkovou vinaigrette & feferonky
  • Víno: 2016 Grüner Veltliner „Nussberg“ . Mörwald
  • Plátek z hovězího plecka se smaženým cibulovým krémem & topinambury
  • Víno: 2014 Cuvée Wagram Reserve aus der Magnum . Anton Bauer
  • Citronový koláč s medem & farmářské mléko
  • Víno: 2013 Riesling „S“ Spätlese . Leth
  • PETIT FOURS
10. 11.

Svatomartinské hody

Svatomartinské menu v jednotlivých hotelech Resortu Valachy